Domeinnamen parkeren op Domains.nl


Ben jij in het bezit van domeinnamen waar je momenteel niets mee doet, of eventueel wilt verkopen, en ben je op zoek naar mogelijkheden om jouw domeinnamen onder de aandacht te brengen? Maak dan gebruik van de parking service van Domains.nl


Met de parking service van Domains.nl breng je jouw domeinnamen eenvoudig onder de aandacht bij eventuele kopers. Om dit te doen ga je naar jouw registrar waar de domeinnamen geregistreerd staan. Hier pas je de huidige naamservers aan naar ns1.domains.nl en ns2.domains.nl.


Zie afbeelding:


Domeinnamen parkeren


Zodra je dit gedaan hebt maak je een account aan op domains.nl


Na goedkeuring van je account kun je gaan beginnen met domeinnamen parkeren. Jouw domeinnamen zijn nu voorzien van een verkooppagina. Je kunt hierbij kiezen om een vraagprijs te hanteren, of te kiezen voor de optie 'bieden'. Als iemand interesse heeft in jouw domeinnaam, dan kunnen ze nu eenvoudig contact met je opnemen. Je krijgt automatisch een email zodra iemand het contactformulier ingevuld heeft. 


domeinnamen parkeren contact opnemen


Domains landingspagina om domeinnamen te parkeren


Je kunt er ook voor kiezen om het domains landingspagina te installeren op jouw domeinnamen. Zo bouw je in een handomdraai een mini-site op de domeinnamen waarvoor je dit installeert. 


Met een domains landingspagina kun je eenvoudig interesse wekken bij potentiele kopers voor jouw domeinnamen. 


De landingspagina's zijn zo gebouwd dat je binnen enkele seconden jouw domeinnamen omtovert naar een aantrekkelijke homepage. Een bezoeker die op jouw landingspagina komt ziet aan de voorkant niet dat de mini-site op domains.nl draait. Je kunt hierdoor ook kiezen om met jouw mini-site te gaan adverteren, om zo leads te genereren.


Er is ook rekening gehouden met SEO optimalisatie. Zo is de koptitel in de header afbeelding voorzien van een H1 titel, en kun je per domeinnaam een SEO titel en meta-omschrijving invoeren. De kleuren van de buttons zijn naar wens aan te passen, om zo het geheel een eigen look-and-feel te geven. Het hoofdmenu is een jump-to functie, zodat een bezoekers direct naar de betreffende sectie springt. Tevens kun je met de tekst-editor de homepage voorzien van SEO geoptimalisseerde content. 


De domains landingspagina functie zit standaard in jouw account en kun je op een onbeperkt aantal domeinnamen met 1 muisklik activeren.


Wat zijn de voordelen van een domeinnaam parkeren?


Het parkeren van een domeinnaam kan een aantal voordelen hebben, zoals:


Tijdelijke oplossing


Als je een domeinnaam hebt gekocht maar op korte termijn nog geen plannen hebt om er een website op te bouwen, dan kan het parkeren van de domeinnaam een goede tijdelijke oplossing zijn om te voorkomen dat de domeinnaam wordt gebruikt door iemand anders.


Extra inkomsten met domeinnamen parkeren


Als je een populaire of gewilde domeinnaam hebt, dan kan het parkeren van de domeinnaam extra inkomsten genereren. Bijvoorbeeld door middel van advertenties die worden weergegeven op de landingspagina's, of door middel van een leadformulier, zoals op de landingspagina's van domains.nl. Hierdoor kan de domeinnaam waarde behouden en kan je er evengoed geld aan verdienen.


Zoekmachine optimalisatie


Het parkeren van een domeinnaam kan ook helpen bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) door te voorkomen dat de domeinnaam inactief wordt en door zoekmachines als irrelevant wordt beschouwd. Het kan ook helpen bij het opbouwen van de autoriteit van de domeinnaam en, zeker niet ongbelangrijk, het behouden van backlinks.


Merkbewaking


Als je een merknaam of handelsmerk hebt, en je bezit een domeinnaam die hiermee verband houdt, dan kan het parkeren van de domeinnaam voorkomen dat iemand anders de domeinnaam gebruikt, om bijvoorbeeld misbruik te maken van de merknaam of het handelsmerk.


Kortom, het parkeren van een domeinnaam kan een nuttige en winstgevende optie zijn voor eigenaren van domeinnamen die nog geen concrete plannen hebben voor het bouwen van een website op het domein.